Tamron SP AF17-50mm F/2.8 XR Di-II VC LD Aspherical (IF)

Zoom/Kiinteä:Zoom
Zoom alue: 17 - 50
Valovoima: f/2.8
Pienin aukko: F32
Vakaaja: Kyllä
Tarkennus: Auto/Manual
Suodinkoko: 72 mm
Lähin tarkennusetäisyys: 29 cm
Paino: 570 g
Kiinnitys: canon,nikon

Arvosana 9 / 10

2 Objektiivi.info käyttäjien arvostelua

100 % arvostelijoista suosittelee objektiivia
Keskimäärin maksettu hinta 302,50 €

Tietoa verkossa

 (lisää linkki)

- ei linkkejä

Tällä objektiivilla otettuja valokuvia ( 9 kuvaa )

Kuvaaja: Mika V.
Kuvaaja: Mika V.
Kuvaaja: Mika V.
Kuvaaja: Mika V.
Kuvaaja: tuipveus
Kuvaaja: tuipveus
Kuvaaja: Prnii
Kuvaaja: Prnii
Kuvaaja: Prnii
Kuvaaja: Prnii
Kuvaaja: Prnii
Kuvaaja: Prnii
Kuvaaja: qwRad
Kuvaaja: qwRad
Kuvaaja: qwRad
Kuvaaja: qwRad
Kuvaaja: qwRad
Kuvaaja: qwRad

Näytä kaikki valokuvatLisää uusi valokuva

Arvostelut

Luo tunnus tai kirjaudu sisään kirjoittaaksesi arvostelu.
Arvostelu kirjoitettu
17.04.2014 Klo 21:10
Arvostelija
Vipunen
Arvosana
9 / 10
Maksettu hinta
260 euroa
Suositteleeko muille
Kyllä

HYVÄT PUOLET:

Terävyys
tukevan oloinen,
hyvä kuvanvakain.

HUONOT PUOLET:

Äänekäs

ARVOSTELU:

Piirtää hyvin jo 2.8 aukolla.
Olen ollut tyytyväinen ostokseeni.

Arvostelu kirjoitettu
24.12.2012 Klo 14:26
Arvostelija
tuipveus
Arvosana
9 / 10
Maksettu hinta
399 euroa
Suositteleeko muille
Kyllä

HYVÄT PUOLET:

+ kuvien terävyys
+ tarkennus käsin ja automaatilla
+ yleiskäyttöisyys
+ kestävyys

HUONOT PUOLET:

-zoomausrenkaan "kumisen tahmea" tuntuma
-koko (mahtuu vielä kuitenkin pieneen kameralaukkuuni)

ARVOSTELU:

Olen vasta aloittelemassa järjestelmäkameralla kuvausta harrastuksena ja tämän on ensimmäinen kuvanvakaimella varustettu objektiivini. Ostin objektivin kuvatakseni normaaleja perhekuvia, eli ei mitään potretteja vaan lähinnä kuvia leikkivistä lapsista, maisemakuvausta ja lomakäyttöäkin olisi tarkoitus harrastaa.

Kuvien tarkennus toimii ihan hienosti automaatilla, joskus tulee käytettyä Magic Lanternin 10x digitaalizoomia ihan vain käsintarkennusta varten, jos kohde on kaukana.. Luulin että objektiivi olisi äänekkäämpi sen perusteella mitä netistä luin, mutta ei minua tuollainen ääni vielä haittaa.

Huonoin puoli minusta on zoomin kuminen tuntuma. Zoomaus etenkin Magic Lanternin 50D:hen tuomalla videokuvauksella on vaikeaa, koska zoom-rengasta joutuu puristamaan niin kovasti että kamera heiluu kuvatessa pakosti (ilman jalustaa). Zoom tuntuu myös hieman muuta aluetta jäykemmältä siinä 17 polttovälin lähellä. Minulla objektiivi ei kuitenkaan ole löysä, enkä ole tarvinnut lukkoa. Zoomaus toimii hienosti valokuvauksessa, jos asettaa rauhassa zoomin ja ottaa kuvan ja taas asettaa zoomin. Jos haluaisi nopeasti ottaa valokuvia esim. lähenevästä tai etääntyvästä kohteesta, niin zoom voi olla vähän vaikea.

Kuvat ovat hienoja, jos kameraa ja objektiivia osaa käyttää oikein. Omalla kohdalla kuvanlaatu rajoittuu vielä paljon enemmän taitoihin, kun objektiivin asettamiin rajoihin.

Henkilökohtaisesti minulle kätevämpi kamera olisi voinut olla pikkujärkkäri, kiinteällä objektiivilla, mutta kun tämän kameran sain lahjaksi, niin halvemmaksi tuli ostaa Tamron, kuin 600-700 euron kamera. Kuvanlaatu kun on "riittävä" minulle kummissakin. Canon 50D mahtuu kuitenkin tämä objektiivi kiinnitettynä vielä nippa nappa Kata DH423 -kameralaukkuuni.

Arvostelu kirjoitettu
20.04.2010 Klo 22:48
Arvostelija
qwRad
Arvosana
9 / 10
Maksettu hinta
345 euroa
Suositteleeko muille
Kyllä

HYVÄT PUOLET:

+Valovoima
+Hinta
+Kuvanlaatu
+Laatu ja rakenne
+Hyvin toimiva kuvanvakaus (VC)
+Ihan hyvä bokeh
+Vastavalosuoja mukana :)

HUONOT PUOLET:

-Mahdolliset kappale/runko -kohtaiset tarkennusongelmat
-Joidenkin mielestä äänekäs
-Zoomirinkula pyörii "väärään" suuntaan
-Vastavalosuojan muuta linssiä heikompi laatu :)

ARVOSTELU:

Ostin lasin Japanista Canon EOS 450D:n kaveriksi hämärässä ja sisällä kuvaukseen. Ensimmäisellä kappaleella oli hieman backfocus ongelmaa ja se tarkensi omalla rungollani noin 2-4cm taakse. Esim. kuvatessani noin 45 asteen kulmasta läppärin näppäintä N olivat Y ja U teräviä. Ongelma esiintyi enemmän täysin zoomattuna 50mm:ssä, mutta oli havaittavissa joissain kuvissa epätarkkuutena laajispäässäkin. No kävin vaihtamassa linssin toiseen kappaleeseen ja testailin vielä kaupassa siirtäen kuvat läppärille (kiitos Yodabashi Cameran hyvälle palvelulle!) ja tällä tuntuu tarkennus osuvan juuri siihen mihin itse haluankin. Joskus ei tietysti ole kohdillaan, mutta se johtuu sitten kuvaajasta ja käsien liikkeestä kun syväterävyysalue on sen verran pieni.

Sitten asiaan:

Itse tarkennus on mielestäni hämärässäkin ihan siedettävän vikkelä, joskin sen äänekkyys ehkä antaa hieman hitaan vaikutelman. Sanoisin kuitenkin nopeammaksi tai vähintään yhtä nopeaksi kuin Canon EF 50mm f/1.8 II, Sigma 18-250mm F3.5-6.3 DC OS HSM tai EF-S 18-55mm IS ja EF-S 55-250mm IS linssien tarkennus joihin omat kokemukseni rajoittuvat.

Kuvanvakaus toimii mielestäni ehkä jopa paremmin kuin Canonin kittilinsseissä, joten se on varsin hyvä.

Kuvanlaatuun ja terävyyteen olen varsin tyytyväinen ja etenkin siihen, miten kivan häivytetyn taustan kuviin saa pienen aukon ja kapean syväterävyysalueen ansiosta.

Yhteenvetona mielestäni varsin oivallinen linssi etenkin hinta-/laatusuhteeltaan kunhan vain saa oikein tarkentavan yksilön, mutta se selviää kokeilemalla ja vaihtamalla jos sattuu huono. Ehdottomasti suosittelen kaikille jotka kaipaavat valovoimaista peruszoomia kohtuuhintaan.